Katastrofetanker der veg for perlens kunst 

perler-21-09-2016-10-18-47

Når livet bliver for svært, er det bedste jeg ved at drukne mig i mine perler sammen med mine børn eller uden. Jeg har siden, jeg har fået børn, opdaget, at dette kunne blive min enestående mulighed for at kunne opleve barndommen, som den burde opleves, nemlig med latter, varme og især tryghed. Så jeg lader ofte nullermænd være nullermænd, og sætter mig og hygger med børnene i stedet. Så er jeg så heldig, at mine børn er hos deres far hver anden weekend, så bruger jeg især den til at komme i bund i støvet. Nu har jeg lige været igennem en periode, hvor livet har trukket lidt tænder ud, så hjælper det mit sind at kaste mig over et lille perleprojekt. 

Så det vil jeg dele med jer, i stedet for alle mine mørkeste tanker, som jo er et kontinuerligt problem, og jeg tænker at I måske er lidt som jeg. Livet kan ikke kun indeholde lort, om man så står i en mødding, må man prøve at finde en solstråle der varmer en. Derfor skal I selvfølgelig også have muligheden for at flygte fra min barske blog og se skønheden og roen i at fordybe sig i krea-ting. 

Jeg er altid på jagt efter et lille hygge-projekt, og jeg har på et tidspunkt modtaget denne underlige suppe-øse, det er jeg i hvert fald blevet enig om at det er. Men den er elendig. Så da jeg ville smide den til genbrug, fik jeg en ide.. den kunne måske blive fin pynt til haven. Perler i haven er ret velfungerende: de tåler vin og vejr. Og de pynter mit ukrudt så fint. For ukrudt regerer i min have. Jeg plejer at have tid til at tulle i min have, men denne kæmpe omvæltning det har været, at blive købt ud af systemet, har desværre gjort, at der er mere ukrudt end blomster i min elskede have. 

Men med suppeøsen i hånden så jeg en skøn svamp som kan pynte i mit bed. Så den har jeg lavet, og vil vise jer, hvordan I kan lave tilsvarende. Man kan lave mange sjove projekter med perler og en ovn. 

fil-15-10-2016-13-12-02fil-15-10-2016-13-12-42

Jeg startede med at finde en MIDI hama stor rund plade, valgte de farver jeg synes kunne blive fine til en svamp, du kan vælge hvad du finder smukt. Så lavede jeg pletterne først. 

 

Derefter finder du næste farve du ønsker at bruge, og fylder resten ud. 

 

Da jeg ønsker at smelte den i ovnen, er jeg nødt til at stryge den let på den ene side, for at kunne få den vendt over på bagepladen. Så pas på med ikke at stryge for meget, da perlerne stadig sidder på pladen. 

 

fil-15-10-2016-13-13-50fil-15-10-2016-13-13-33


Nu skal du holde tungen lige i munden, når du skal vende perlerne over på bagepladen. Når du vælger at smelte i ovnen, får du et mere skævt og uens resultat, der er smukt til lamper og skåle. Når perlerne ligger på pladen, og ovnen er ca 100 grader, lægger du dine perler midt i ovnen, og sætter dig foran, hvor du kan sidde og nyde synet af perler der smelter.

fil-15-10-2016-13-15-16

Jeg ved ikke, om det kun er PTSD-ramte der ikke bør gå fra deres projekt, når det er sat i ovnen, men jeg har smadret mange plader, fordi jeg er gået fra det, og glemmer det. Så bliv endelig ved ovnen, da det pludselig kommer til at gå meget hurtigt. Det tager ca. 6-10 min i min ovn. 

 

Da perlen er smeltet som jeg ønskede det, kan du se hvordan perlerne glider sammen og bliver smukke skæve. Så havde jeg et viskestykke og min suppeøse klar. Jeg vendte perlen på den ene hånd, og øsen i den anden, satte dem sammen, og pressede indtil at perlen var blevet kold i min hånd. Det kræver lidt tålmodighed, men resultatet bliver sjovt. 

fil-15-10-2016-13-15-34

Så er sidste opgave kun at lime perlen på suppeøsen, der bruger jeg kontaktlim, og så finde et smukt sted blandt ukrudtet den kan stå og stråle.  

fil-15-10-2016-13-16-27