kopimedicin grrr..

 

 

fil-25-08-2016-00-27-27 Kære læsere

Nu har jeg endelig, fået sat mig ved tasterne, at være blogger og leve mit liv, er noget nogenlunde samme balance, som dengang jeg prøvede, at opretholde en vis normalitet i form af uddannelse, arbejde og mand. Det er mega svært og især nu hvor jeg har, modtaget så meget terapi gennem tuba. For der har jeg lært vigtigheden af at passe på MIG SELV.

Og selvfølgelig kommer mine skønne, som regel lige ind foran mig selv, med det er også ok. Men de er også de eneste, der må bruge af mine ressourcer. Men jeg har i årvis, drømt om at lave en blog. Og jeg har været nødt til at bibeholde samme balance, så derfor har jeg ikke fået, skrevet så meget som jeg gerne ville. Men jeg har kunne gøre det, uden at have dårlig samvittighed, så håber i forstår, for jeg er ramt hårdt på sindet. Og så kan man ikke altid alt det man gerne vil.  Og mens jeg har været lidt væk, har jeg lært en vigtigt lektion jeg har behov, for at dele med jer, der kunne bruge det.

 

For en af grundende til jeg har været stille er, jeg har haft voldsomme problemer med at sove. Dette er en tilstand jeg kender helt ind til marven. Jeg har tilbragt uanede timer i min seng, siden jeg var en lille pige. Da jeg var den lille pige, lå jeg vågen og bekymrede mig om alt muligt og umuligt. Fx var en af mine største bekymringer i 1 klasse, angsten for hvor pinligt, det ville være at stå ved altret og skulle kysse min fremtidig mand foran alle.

Det var så frygteligt pinligt i min lille hjerne og det sjove er, at jeg faktisk aldrig endte ved altret. Så års bekymringer spildt i min lille hjerne, derudover lå jeg angst hver nat, angst for mareridtene som altid kom når mine små øjne endelig lukkede sig af udmattelse. Og der var uhyggeligt, jeg havde især to drømme som altid hjemsøgte mig. Den ene var med gøg og gokke og jeg blevet jaget. Kan stadig se filmen for mine øjne i dag 30 år senere.

Den anden var en heks, der også jagede mig gennem en mørk skov, det tog mig ca. 10 år dengang at få styr på mine mareridt. Jeg lærte på en måde at vende mig om mod det uhyggelige i drømmen, når jeg gør det i drømme forsvinder det uhyggelige, der jager mig.

Nå det blev en lille omvej, men jeg fik for 8 år siden noget, medicin for min depression og spiseproblem mirtazapin. Dette skulle stimulere min appetit og bedre min søvn. Og ja i guder opdagede i en alder af 29 år hvad det ville sige at sove inden kl. 3 om natten. Lige pludselig faldt jeg i dyb søvn og sover dybt gennem natten. Jeg drømmer dog ikke rigtigt mere, men jeg har vist også drømt nok i mit liv. Så i mange år kørte det bare indtil for en måned siden.

 

For som så mange gange, før var jeg på apoteket for at hente min medicin, som så mange gange før spurgte hun, om jeg var interesseret i det billigste. Selvfølgelig var jeg interesseret i det billigste. Det havde jeg gjort mange gange før. Nå dagen gik og natten kom og jeg fandt min nye medicin frem, denne gang så pakken meget anderledes ud og pillerne havde fået ny form. Men jeg tænkte ikke vider over det, for har jo hørt hundrede gange at det aktive stof, er det samme i kopierne. Men ak jeg kunne ikke sove, jeg rodede rundt fik total stress over at genkalde denne vante lortesituation, hvor katastrofe tankerne for råderum. For når nattens mørke kommer, så kommer tankerne og timerne bliver endnu længere og panikken over morgendagens gry indtræffer. Og næste morgen var jeg færdig dag vækkeuret ringende og børnenes morgenrutine skulle i gang. Morgenkaffen var stryget for frygtede, at jeg så ikke kunne sove, når ungerne var fulgt i skole.fil-25-08-2016-00-31-23

Dagene gik sådan og nætterne bliv mere og mere frygtet, jeg var ved at ende samme sted, som jeg har befundet mig hele mit liv. Når søvnen tages fra et psykisk sygt menneske, så bliver sindet mørke meget svære at bekæmpe. Jeg var ude og skide, de første 14 dage gik, jeg prøvede med forklaringen

  1. Jeg er købt ud af systemet og er på borgerløn. Måske jeg har fået det så meget bedre, at jeg ikke behøver middagslur.
  2. Jeg er begyndt til body- sds og har måske fået det lidt bedre og behøver ikke middagslur.
  3. Jeg er pludselig blevet maniodepressiv og bør søge læge. Denne forklaring blev hurtigt smadret.

Nå så prøvede jeg at kæmpe mig gennem formiddagen med kaffe på 3. ugen for så at kunne sove. Men ak natten kom og jeg kunne stadig ikke sove. Nu er jeg ved at være total udmattet, jeg forstår ingenting, jeg kæmper mig igennem hver dag og har kun overskud til at passe mine børn. Blog, liv og venner er røget fuldstændig i baggrunden og jeg smider alle ressourcerne efter ungerne. For hvis livet er for svært for mig, er en af mine flugtveje at drukne mig i mine skønne unger, så leger vi og laver perler og giver ski i nullermænd og forpligtelser. Så det gjorde jeg, mens mine katastrofe tanker fylder mere og mere af min hverdag. Jeg er ved at være lettere desperat.

Min medicin plejer, at virke ret hurtigt efter jeg har indtaget dem, jeg plejer at gå i seng omkring kl. 23 og tage medicin der. Men da jeg nåede 4. uge var jeg begyndt at smide de ovenstående forklaringer ud. Selvom det ville have været fantastisk.

Og sad og skældte lidt ud på min nye runde anderledes pille. Jeg besluttede, at nu ville jeg spise den tidligt på aften, så måtte jeg jo falde i søvn på sofaen.  Men intet skete, jeg kunne stadig ikke sove, og dag nærmede sig for børnenes samværs weekend hos deres far. Var jeg ved at gå ud af mit gode skind. Mit sind skreg på søvn og min hjerne køre på total over load. Sidste nat inden, de skulle til deres far nægtede jeg simpelthen at få i seng. Nægtede endnu en katastrofe nat hvor tankerne går amok og jeg tæller timer til vækkeuret.fil-29-11-2016-16-32-35

Så havde en hård kamp med søvnen, da vækkeuret ringede og jeg havde sovet 2,5 time rastløst søvn. Men afsted det går, op på skolen med de skønne og så ville jeg bare hjem og sove. Har fået overkysset børnene og ønsket dem godt weekend. Så ud til Finn og bare HJEM. Jeg skynder mig gennem børnemyldret og har fast øjenkontakt med min elskede hund. Han er fuldt ud klar over, at mama Lundø er ude af balance. Jeg iler væk fra legepladsen, da jeg hører” hej Finn og Lena”.

I guder, når jeg at tænke, da jeg vender mig om og ser min veninde Pia, der har en knægt på skolen. Nå ok hende, kan jeg lige magte at følges med hjem ad. Jeg får en dejlig varm krammer og så vælter det bare ud af mig hvor træt og frustrer jeg er. Jeg bladrer løs og hvor frygteligt mit liv er og hvor umuligt min nattesøvn er blevet. Da jeg er færdig med mine talestrøm, kigger hun venligt på mig og siger. Som du ved får jeg medicin pga. meen efter jeg havde meningitis, og jeg har flere gang prøvet at købe det billige medicin, hvor så det ikke har virket. Lena har du fået medicin fra et andet firma denne gang??

Klak Klak Klak sagde det i min lille hjerne, jeg så mig sidde og bande af den underlige runde pille. Og med et faldt alt på plads. Fuck det er jo min medicin, der ikke virker. Alt gav pludselig mening og jeg måtte havde ringet til min læge.

Og ganske rigtigt nu sover jeg igen, jeg kan begynde at koncentrere mig igen. Jeg er dybt chokeret over, hvor meget det har fyldt at rende forvirret rundt.

Da jeg kom på apoteket, kom jeg til at tale med en sød apoteker som, havde en noget mere indgående kendskab til kopimedicin. Det er rigtigt som jeg ofte har hørt at det aktive stof er det samme, men men han fortalte, at de andre stoffer i medicinen ikke altid er det samme. Og heri ligger der et problem, for nogle mennesker kan ikke optage det på samme måde. Han gav sig god tid til at finde ud af hvilket medicin jeg plejede at få, som også virker. Og sagde at det var vigtigt at jeg tog pakken med hver gang, så jeg ikke ender samme sted en anden gang.

Så dette har været en mega lærestreg for mig, jeg har lært flere ting. Jeg er ikke blevet mirakuløst rask, jeg er ikke maniodepressiv og jeg køber aldrig den billigste medicin igen medmindre det er fra det rigtige firma. Så tænkte jeg ville dele det med jer, hvis i en dag befinder jeg i en situation der er lignende.

Livet går op og ned, vil prøve at blive bedre til at række ud mens jeg er nede og håber i kan bruge en ærlig blog også selvom der ikke altid er overskud til at blogge.

Sammen står vi stærkest og tabuer skal tales væk.fil-29-11-2016-16-31-53

2 thoughts on “kopimedicin grrr..

  1. Enig med dig. Helt enig. Har selv kæmpet i mange år. Har diskuteret med farmaceuter mm. Indtil en farmaceut selv havde prøvet det på egen krop. Kopipræparater er bare ikke ens. Jeg har et præparat, som jeg kan tåle og kun det. Jeg opdagede ikke fejlen, så hurtigt som dig. Jeg havde 6 mdr.s stygge bivirkninger og 6 mdr. med at komme af med dem igen. Gør det aldrig igen! Man skal passe på. Vores kroppe er ikke ens. Pas på dog selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *