Perleterapi

Som mange af jer nok ved, så har jeg en længere række psykiske sygdomme at sloges med til hverdag. Listen er desværre lang og jeg har haft angst og ptsd siden, jeg var en lille pige i Aalborgs øst betondækkede gader. 

Jeg har været gennem et utal af forskellige behandlingsformer heriblandt kognitivt terapi hos tuba i 6-7  år, tankefeltsterapi, body-sds, psykiatrisk afdeling har prøvet at afhjælpe min selvskadende adfærd ( når presset bliver for stort sætter appetitten ud) og diverse mediciner. 

Men jeg må, her dags dato sige, at der hvor jeg finder mest lindring i mit liv, er når perlerne tages frem og motivet ligger klar. For når jeg drukner mine katastrofetanker med perler så kommer der ro i mit lille sind. Jeg plejer at sige jeg bliver så dejlig hjernedød. Rød perle, blå perle osv. Osv. 

Og hvis jeg kan finde en rigtigt stor og svære perle, ja så er det endnu bedre. 

Når jeg sidder ned perlerne så kommer roen altid snigende, jeg har som regel altid mit hoved fyldt med katastrofetanker om alle mulige sygdomme, jeg tror jeg fejler. Katastrofetankerne som er bivirkning af min ptsd, tanker som jeg med vold og magt prøver at styr. Jeg har gennem årene med min psykolog tillært mange metoder til at styre dem, men har opdaget at perlerne absolut er den nemmeste og mest produktive måde at håndtere dem på.  

Og jeg er vist ikke alene, jeg spurgte i en perlegruppe, som  jeg er medlem af om andre fandt samme lindring i perlerne som jeg. Og det gjorde de.

Her ses tydeligt hvordan andre kvinde med forskellige problemstillinger også finder lindring og ro i de skønne perler. 

Det er både syge mennesker, hvor perlerne hjælper dem til at finde fokus og føler de har opnået noget, netop denne dag. Til raske mennesker der pga. forskellige livsomstændigheder føler de har brug for at koble af fra hverdagens stress og forventninger. 

Jeg har henover sommeren flyttet hjem til Nordjylland og som sædvane når mit sind presses, så er det med forværring af mine symptomer. Altså jeg får flere katastrofetanker, problemer med at spise og kan slet ikke koncentrere mig. Men hvis jeg laver perler så får jeg nogle timers glæde og en kærlighedsgave til enten mig selv eller en af mine skønne venner. 

Så når livet kradser må jeg smide alt andet og bare drukne mig i egoperler, og jeg har i mange år brugt Mandelas tegninger til at finde ro så måtte prøve det i perler. Og i mit lille skrive hjørne havde jeg en Tom væg, og vil lave væggen til min powervæg. 

Så nu kan jeg sidde i mit hjørne og skrive mens mine skønne perler kigger på. Skal lige have fundet en enkel eller to mere så er væggen vist i mål. 

Mange efterårs kram og power til mine andre medsyge og raske perlefolk 

Hilsen Perlemama 

4 thoughts on “Perleterapi

    1. Mange tak.. det er lidt forskelligt, en del designer jeg selv. Mønstrene på tyren findes på printets. Hvis du søger på Mandela så burde du finde dem. De er lidt svære at afkode men håber det lykkes for dig.. ?

  1. Så nydelige bilder. Har du mønster på begge to bildene på veggen og mulighet til å legge ut? Perler du etter eget hode eller følger du mønster?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *