Tape og strygevejledning

Jeg har lavet en lille stryge-DIY til jer, og har leget lidt med mini-perler i MIDI-perler. Resultatet blev denne lille sjove mumie. Som skal stå og skræmme de skønne børn lidt. Mønstret finder du som sædvane i bunden af dette skriv.

Nu når vi til den absolut værste del af de ellers så fanatiske perler. Hvis vores skønne kreationer skal helt i mål så er dette en uundgåelige proces. Men frygt ikke, det har også for mig og børnene været en lærerig proces. Hvor jeg blandt andet har lært at se min frygt i øjnene, min frygt for at et stort perleprojekt mislykkes i processen, og jeg lærte, at øvelse gør mester. Så jeg opdagede igennem årene, at den bedste og sikreste metode er tapemetoden. Ved brug af denne metode skåner du både dine perleplader og dine kreationer, da du ved denne metode har mere styring med perlen.

1. Jeg bruger altid en billig malertape, da de dyre ofte klister meget og nemmere rykker perlen i stykker.

2. Klip stykker af tape så det passer til ca. en cm efter perle kanten.

3. Med en fast tro på dig selv læg første stykke tape, jeg starter som regel i bunden.

4. Sådan fortsætter du, til du er færdig. Husk aldrig afbryd at midt i det hele. Bevar en fast tro på dig selv ved hvert eneste stykke.

5. Så er du i mål med første omgang. Nu skal du bruge to tynde mdf-plader til vendingen.

6. Først skubber du din perle ud på pladen. Du kan også med fordel lave hele perlearbejdet op en flytbar plade.

7. Herefter vendes den, og du aftager dine perleplader.

8. Nu er du klar til at stryge din perle. Jeg stryger midi perler på høj varme ca. 100 grader, og med miniperler skal det være ved svag varme. Jeg bruger bare alm. Bagepapir, det fungerer upåklageligt. Så stryger du din perle. Husk at stryge med cirkelbevægelser. Om jeg stryger på begge eller kun den ene side, afhænger af, hvad jeg skal bruge perlen den til. Til fx billeder der skal monteres i ramme, der kan jeg bedst lide at den kun er strøget på den ene side. Hvis det er grøntsager, pynt og 3D så stryger jeg, dem på begge sider. 

9. Når du har strøget din perle som ønsket, skal du holde øje med om perlerne smelter sammen under bagepapiret. Så lægger du den i pres til den er kold. Jeg bruger nogle gamle kakler, men du kan også bruge bøger mm. Det vigtigste er, at du lader perlen ligge til den er helt kold.

Ønsker du at prøve at lege med mini i MIDI så anbefaler jeg, at du først stryger din motiv på den ene side. Sørg for at stryge den godt igennem. Så aftager du tape og fylder dine mini i. Og så stryger du den sidste side.

Så nu er det bare at øve og øve så bliver det nemmere og nemmere. perlemama ønsker alle et skønt efterår. 

Kram og kærlighed 

Perlemama 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *